fbpx
Ga naar de inhoud

10 – Leoniek Bruns

Mijn naam is Leoniek Bruns. Ik ben geboren in Denekamp en had al vroeg best veel bewondering voor de natuur. Na het middelbaar beroepsonderwijs heb ik 5 jaar op kamers gewoond in Groningen en Enschede. Daarna kwam ik terug in Denekamp om samen te wonen met mijn vriend. Inmiddels hebben we twee kinderen.

Sinds de eerste zwangerschap groeide mijn respect voor de natuur. De snelle ontwikkeling, reflexen en natuurlijke nieuwsgierigheid vind ik fascinerend. Als beroep ben ik leerkracht bewegingsonderwijs in het speciaal onderwijs. Wat ik daar leuk aan vind is om een kind te laten meemaken wat hij/zij kan, te laten ervaren dat je met zijn allen veel plezier kunt hebben en meestal meer kunt dan je denkt. Terwijl je allemaal verschillend bent. Ieders unieke persoonlijkheid zien en daarmee omgaan.

Ik heb er inmiddels thuis bijna een sport van gemaakt om steeds minder impact op de aarde te maken en terwijl we prettig en gelukkig samen blijven leven. Gemiddelde Europeanen horen bij de rijkste 2% van de wereldbevolking en we hebben dus ook als Dinkellanders veel slagkracht om ervoor te zorgen dat we snel gaan leven alsof er maar één aarde is. De toenemende onrust in de politiek en de klimaatverandering hangen als een dreigende golf dicht boven ons, maar ik blijf graag kijken naar wat we wel kunnen.

Naar het theater of een museum en een feestje op z’n tijd vind ik heel leuk. Tiny houses, mijn omgeving vergroenen, deelauto’s, wind en zonne-energie gebruiken (lekker de was aan de lijn laten drogen door de combinatie wind en zon), afval-vrij leven en voedselbossen zijn dingen waar ik blij van word. Zorgen voor een gelukkig mens staat hoog in het vaandel want met gezonde, positieve en gelukkige mensen kunnen we het best samen voor onze grond en voor mens & dier zorgen. In de zomer 2021 begon ik mee te kijken en te luisteren in de lokale politiek. Graag blijf ik me hiervoor inzetten.