fbpx
Ga naar de inhoud

Terugblik raadsvergadering 19 april 2022

Raadsleden Progressief Dinkelland

Initiatief Progressief Dinkelland: Voorwaarden nieuwbouw projecten aanpassen

Dinsdag 19 april jl. was de eerste raadsvergadering van Progressief Dinkelland. De vuurdoop voor onze raadsleden Cel Severijn en Wilma Riesmeijer-Schouten. We praten je in deze korte terugblik, graag bij over de stand van zaken.

De nieuwe Aldi in Denekamp gaat er helaas zonder appartementen komen. Afgelopen dinsdag is dit na een lange discussie besloten in de gemeenteraad. Het voorstel van de Aldi voor een nieuw te bouwen supermarkt, voldoet aan alle voorwaarden en mag helaas zonder appartementen voor starters en senioren gebouwd worden. Wij vinden dit een gemiste kans, maar uitstel van dit plan is helaas ook geen optie.

Op ons initiatief gaat de gemeenteraad wel bekijken of de voorwaarden voor nieuwbouw van dergelijke projecten moet worden aangepast. Zodat bij een dergelijk bouwplan in het vervolg wel de bouw van appartementen kan worden afgedwongen.

Meer over dit plan en het initiatief van Progressief Dinkelland kun je online lezen op de website van de krant Tubantia: https://www.tubantia.nl/dinkelland/nieuwe-aldi-denekamp-gaat-er-komen-maar-zonder-appartementen~a92cd172/

Raadsakkoord Dinkelland unaniem aangenomen


Daarnaast is afgelopen dinsdag het raadsakkoord unaniem aangenomen. Het raadsakkoord gaat als fundament dienen voor het nieuw te vormen college. Dankzij onze inspanningen heeft het document een aantal belangrijke sociale en groene punten.

Een mooi startpunt voor de komende periode, waarop we verder kunnen bouwen en het progressieve geluid in de raad in Dinkelland kunnen laten horen. We hopen binnenkort meer te horen over de formatie van het nieuwe college en zullen je uiteraard op de hoogte houden!